Indoor Walking är träning på stationär crosstrainer i grupp som aktiverar hela kroppen.

Passet påminner om ett spinningpass, du har din crosstrainer och utför passet på den. Det som skiljer är att istället för spinning så är det mer som löpning eller powerwalk med stavar. Precis som på spinningcykeln anpassar du motstånd och farten utefter din egen form. Det är lätt att komma igång då det enda du behöver ställa in är styret.

Indoor Walking är en träningsform med låg belastningsrisk där hela kroppen tränas, eftersom du jobbar med både armar och ben samtidigt. Denna högeffektiva träningsmetod ger dokumenterat högre förbränning och syreupptagning jämfört med andra träningsformer.

Belastning, utgångsställning och tempo varieras under träningen. Det är som att utföra powerwalk/jogg i en lätt uppförsbacke. Under passet växlar du mellan att greppa styret eller stavarna som aktiverar armar och rygg. Det finns också moment där du joggar utan stöd för armarna och då tränar på din hållning, balans och bålstyrka.

Ett roligt och engagerande pass för alla, där kroppen aktiveras med hög kaloriförbränning. Indoor Walking tränar främst kondition, men även styrka då de stora muskelgrupperna i benen, ryggen samt armarna är aktiva. Indoor walking är okomplicerat och passar alla, även de som tycker att koordination kan kännas svårt. Fördelen med Indoor walking är att den är väldigt skonsam för alla leder i kroppen och används också till rehabilitering vid idrottsskador eller för att bygga upp svaga leder och muskel fäste.

Indoor Walking Passar dig som
   Vill stärka hela kroppen
   Förbättra din balans
   Boosta din förbränning
   Öka din syreupptagningsförmåga

Då man använder både ben, armar och rygg är det dessutom en bra träning för dig som skall köra vasaloppet.

En del av söndagarna under spinningsäsongen kommer våra spinningpass att även kunna erbjuda indoor walking i samma sal. Precis som våra spinningpass så nyttjar vi Activio för pulsbaserad träning för dig som väljer att träna på crosstrainern.

indoor walking