Eftersom det är så roligt att cykla MTB ordnar vi introrundor för dig som är osäker på hur det går till att cykla MTB.

Hisingens Cykelklubb lotsar dig genom alla termer och nyheter som du som nybörjare stöter på. Du får alla förutsättningar för att odla ditt cykelintresse.

Nyfiken på hur det fungerar att cykla mountainbike och vill få en lugn och bra introduktion? Då är MTB intro helt perfekt för dig. Vi går igenom grundläggande teori och kör en runda i lugn takt tillsammans och har trevligt! Vid ett par tillfällen kanske vi stannar till för att gå igenom hur ett hinder pareras på bästa sätt.

Efter rundan fikar vi i vår klubblokal och besvarar frågor samt ger tips och råd angående val av utrustning eller om du kanske skall köpa en ny cykel. (Fika är en central del i Hisingens Cykelklubb och därför är det självklart att vi bjuder på detta i samband med en introrunda)

Hjälm är ett krav för att få följa med, man måste inte ha en värstingcykel, men vi vill att du ska kunna hantera din egen cykel. Tänk på att detta inte är en av våra vanliga träningsrundor utan just en introduktion i hur roligt det kan vara att cykla mountainbike.

Alla är välkomna, du behöver inte vara medlem, det räcker så bra med nyfikenhet!

Funderingar på var du kan cykla? På denna sidan hittar du text som beskriver var du får och inte får cykla.

MTB intro
Så oavsett om anledningen är att förbättra hälsan, konditionen, motionen, bränna fett, minska i vikt, träning inför Cykelvasan eller något annat utmanande motionslopp eller personligt mål så är MTB ett fantastiskt sätt att göra detta på. Enda kravet är att du har hjälm och följer klubbens policy.