super brevet scandinavia

Liksom Paris-Brest-Paris (PBP) är Super Brevet Scandinavia (SBS) ett 120-milslopp, som körs vart fjärde år. Loppet startar vanligtvis i Fredrikshamn, men i år (2017) i Hirtshals, i Danmark och körs via Helsingör – Helsingborg genom Sverige till målet i Kristiansand i Norge.

Super Brevet Scandinavia

SBS är ett brevetlopp vilket innebär att loppet inte är en tävling i bemärkelsen att deltagarna betraktar varandra som konkurrenter, utan cyklar istället tillsammans som individer. Den man tävlar mot är sig själv och stämpeltiderna. Läs mer om loppet på arrangörernas hemsida eller på vårt forum.

Lite kort info:
Boende och kontroller

Det är möjligt att beställa boende vid start och mål samt vid två av kontrollerna i Sverige och en i Norge. Inkluderat är frukost, mat på kvällen, och transport av en påse mellan kontrollerna. Enligt de franska reglerna erbjuds inget stöd på sträckan mellan kontrollerna.

Super Brevet Scandinavia är en unik upplevelse som delas av entusiaster av långdistanscykling.

Kvalificering

För att få starta i loppet måste man under det året klara fyra kvalificeringslopp som har distanserna 200, 300, 400 och 600 km. Se HCK:s lista över brevetlopp.