050129. Text och bilder av Christer H

Vi blev tretton hisingscyklister som samlades i kylan utanför entrén till Svenska Mässan för att gå på cykelmässan och motorcykelmässan ”På två hjul ’05”. Redan innan vi kommit in var det ganska tydligt att det här skulle bli en mässa med tyngdpunkt på cyklar med motorer. Mycke mustascher och lädervästar blir de… 🙂

Längst in i mässhallen hittade vi cykelavdelningen. Det fanns en del tillbehör att titta på, bland annat merparten av Camelbaks sortiment komplett med årets nyheter. Bland cykeltillverkarna så var Bianchi/Crescent de mest synliga även om Specialized, Merida, Scott och Trek också fanns på plats med sina modeller. Scotts extremlättviktare CR1 kändes verkligen sanslöst lätt när man fick känna på den. Imponerande!

Bland det lite mer udda cyklarna fanns Montague med med sin ihopfällbara mountainbike som bland annat används av amerikanska fallskärmssoldater.

Färgmässigt så såg man att många märken verkar ha modeller på väg som är sand- eller brunfärgade. Det kändes inte som en given färg, men faktiskt ganska snygg tycker jag på många av modellerna. Vita cykelbrallor fanns också i flera montrar, men dom hoppar jag nog personligen över…

Förutom cykeltillverkare så fanns också en del arrangörer av cykellopp på plats. Laholmscyklisten pratade varmt om sitt lopp M6 och fick god draghjälp av klubbens cyklister som kör loppet tidigare. Kul att se att Martin var med på fler av reklambilderna för loppet!

Materialmässigt så var det föga överraskande kolfiber som verkar vara trenden. Allt ifrån underligt formade tempocyklar med dischjul till Bianchis läckert vita kolfibercykel L’Una. Om du kan tänkas behöva en sak när du cyklar så kan du vara säker på att saken finns i kolfiber numera.

Givetvis skulle man kunna önskat att cykeldelen av mässan skulle ha varit betydligt större, men trots det så tyckte jag att det var kul att få klämma och känna på saker som är på gång och prata med folket i montrarna.

cykelmässan

Christer

Arkiv