040918. Text och bilder av Christer H

Kent, Calle, Thomas och Yngve

Kent, Calle, Thomas och Yngve

Lördagen den 18 september 2004 gick evenemanget ”I Stan Utan Bil” av stapeln i Göteborg som en del i projektet ”en bilfri dag”. Eftersom cykling var en viktig del av aktiviteterna kring Stora Teatern och en utdelning av 800 gratis cykelhjälmar skulle ske, var det ett alldeles för bra tillfälle för att inte utnyttja.

Utrustade med flygblad som presenterade klubben och vårt motionslopp Hisingen Runt gick vi runt i området och pratade med alla glada cykel- och motionsintresserade människor som hade samlats. De 800 hjälmarna som skulle delas ut gratis av Göteborgs cykelpoliser gjorde att flera tusen Göteborgare hade samlats vilket gjorde att kön blev flera hundra meter lång.

Kent snackar långsfärdscykling och packväskor

Kent snackar långsfärdscykling och packväskor

Trots den hastigt påkallade aktiviteten på forumet blev vi till slut tio Hisingscyklister klädda i våra klubbtröjor som samlades en stund innan aktiviteterna skulle börja.

Utdelningen av hjälmarna, som var den stora publikdragaren, var utannonserad till klockan elva men redan kvart i tio attackerade vi kön med våra flygblad. På köpet fick vi prata med en massa glada och trevliga människor. Helt naturligt så var de flesta (i alla fall de jag pratade med) som var intresserade mest intresserade av Hisingen Runt.

Vi höll på mellan klockan 10-13 och delade ut strax över 700 flygblad.
Helt klart en trevlig dag!

Rudy...förlåt Calle missionerar

Rudy…förlåt Calle missionerar

Christer

Ps. Kommentaren från den ena cykelpolisen när jag ville ge honom ett flygblad var lysande: ”Nej, jag behöver ingen mer info från Hisingens Cykelklubb. Jag vet vilka ni är nu!”

Suzanne hälsar på och snackar med Gunnar

Suzanne hälsar på och snackar med Gunnar

Arkiv