050604. Text och bilder av Christer H

Vårt mekartält

Vårt mekartält

Som en av stadsdelens idrottsföreningar blev vi inbjudna att delta i årets miljöfest på Bjurslätts Torg. Vi ombads att hjälpa till att meka med besökarnas cyklar på samma sätt som klubben gjort vid miljöfester tidigare år.

Vi blev sex medlemmar Victor, Curt, Per, Suzanne, Morgan, Martin W och jag som deltog och hjälpte till. Curt, som varit med på torget vid flera tidigare tillfällen, hade massor av tips hur det brukar funka som hjälpte oss jättemycket. Calle supportade oss via telefon med sin järnkoll på var allt finns i klubblokalen och källaren.

"Krånglar växlarna när du växlar upp eller ner?". Per klurar innan han hugger in med verktygen.

”Krånglar växlarna när du växlar upp eller ner?”. Per klurar innan han hugger in med verktygen.

Eftersom regnet föll på morgonen gick våra tankar till de klubbmedlemmar som var ute på dagens 40-milarunda. Men efter nån timma avtog regnet och man kunde ta av sig de tjockaste plaggen i alla fall.

Efter att vi kämpat med att få ihop vårt tält dök första ”patienten” upp. En damcykel behövde justeras. En snabb till i klubbens verktygslåda visade dock att den innehöll ett skralt utbud av verktyg. Snabbt in i bilen för att åka hem till Victor för att fylla upp med mer verktyg.

Under dagen mekade vi med cirka 10 cyklar. Det var allt ifrån trilskandes växlar till en liten kille som ville justera sina barends på sin coola moutainbike. Men allra vanligaste problemet var att man behövde få sina däck pumpade. Per visade sig vara dagens stora mekaniker. Enväxlat eller tioväxlat – inga problem. Och som Bosse Bildoktorn så blev det en del spray (eller spraaaaajj som Bosse säger det) som användes.

Morgan och Victor

Morgan och Victor

Vi pratade med en hel del av de människor som var med på torgfesten. Många tyckte precis som många andra man pratar med, dvs att det verkar vara rent vansinne att cykla så långt som tio mil! 🙂
Vi fick också besök av två deltagare från Hisingen Runt och en del gästcyklister som brukar vara med på klubbcyklingarna.

Christer

Ps. Har du verktyg hemma som du inte behöver så är du jättevälkommen att ta med dom till klubben så att vi kan fylla på verktygslåda. Och då pratar vi inte specialverktyg i titan eller kolfiber för racercyklar utan rejäla doningar som funkar att använda på standardcyklar.

Arkiv