Text och bilder av Miguel R Alcázar

Det handlar om mina cykelstrapatser och mycket, mycket annat. Hoppas att det här blir en underhållande läsning! Men jag har en upplysning till alla tuffa grabbar och tjejer! Det är absolut ingenting för tävlingsmarodörer eller hastighetsfreakar.
Jag skriver för dem som kan och vill njuta av cykelutflykterna, som har tid att betrakta naturen och vill ha glada minnen med sig hem; för dem som likt tjuren Ferdinand vill känna doften av blommor medan de sitter på sadeln och som tycker om att hålla social kontakt med människorna i byarna de cyklar igenom.
Dessa tillägnar jag min berättelse.

Tips inför läsningen:
Ta det lugnt, hämta kartor så att du kan följa med på plats! Sätt dig i din bästa fåtölj och låt dig fångas av drömmarna! Börja planera din nästa cykelsemester!

miguel vägar och villovägar

Prolog

Juli och augusti år 2003:
Åkte från Sverige med bil tidigt lördag den 12 juli. Körde söderut, ensam och med Trekcykeln demonterad i tygväskan. Två färjor senare började den tråkiga tyska autobahn, men efter Lübeck och under ungefär tjugo mil söderut underhölls jag av en katt- och råttalek med en tyskregistrerad röd Toyota. Efter gemensam fika på en rastplats fortsatte billeken tjugo mil till, men slutligen delades våra vägar. Bertina skulle till Dortmund och jag till Spanien.

Arkiv