Erica Johansson cyklar Hisingen Runt

erica johansson

Friidrottsstjärnan hyser hopp om cykling

Göteborgsklassikerns ambassadör Erica Johansson förbereder sig nu för fullt för Hisingen Runt. Följ hennes blogg för mer inlägg om laddningen för de tre grenarna som ingår i Göteborgsklassikern.

Information om Erica

Erica Johansson är en svensk friidrottare med längdhopp som främsta gren. Erica föddes 5 februari 1974 och växte upp i Landvetter.

Redan som 15-åring blev Erica ett namn för friidrotts-intresserade då hon tog över det svenska rekordet med ett hopp på 6,50m. Hon har även tagit guldmedalj i Junior-VM 1992 samt guldmedalj under EM inomhus år 2000.

Hennes personliga rekord är ett hopp på 6,99 meter vilket också är det svenska rekordet.

1997 vann Erica Preem Superstar mot Magdalena Forsberg och Louise Karlsson. På herrsidan tog Mattias Sunneborn tog hem segern.

Musik och dans med Erica

Johansson har även haft musikaliska framgångar med Team Sweden som körade för Nick Borgen under Melodifestivalen 1993 som hamnade på andraplats med ”We are all the winners”. Som om det inte vore nog knep hon även en tredjeplats i andra säsongen av Let’s Dance tillsammans med Daniel da Silva.

Övrigt så har Johansson medverkat i Mästarnas Mästare, varit programledare för Sverigelotteriet och anlitas ofta som expertkommentar i SVT under friidrottstävlingar.

Uppgifter från Wikipedia

vill du må bättre