HCKs jubileumsbok

Den 1 december 1952 samlades fem män hemma hos Gösta Hermansson på Godemansgatan 8 på Hisingen. De var klubblösa cyklister från Hisingen med Arvid Adamsson som inspirationskälla. När sällskapet skildes åt för kvällen var Hisingens cykelklubb bildad. Klubben präglades vid starten av ett stort engagemang, höga ambitioner och nybyggaranda. Under Arvids ledarskap kom några av cyklisterna att nå den svenska eliten och en kom att bli svenska mästare.

Hisingens Cykelklubb, med klubblokal på Arvid Lindmansgatan, har under åren förändrats. Denna jubileumsskrift berättar genom några historiska nedslag om en framgångsrik utveckling. Från en sammanslutning som såg cykeln som ett tävlingsredskap till en förening som ser cykeln som ett hälso-redskap. Idag är alla cyklister välkomna till HCK. Den som vill träna och tävla för att komma först i mål är lika välkommen som den som vill cykla bort ett par överflödiga kilon.

Boken finns till försäljning för det blygsamma priset 100 riksdaler i klubblokalen när tillfälle ges. Fråga gärna efter boken och ha med jämna pengar nästa gång du besöker oss.

Vi kan även skicka boken hem till dig om du har lång väg att resa, då kostar detta 130 riksdaler för bok och porto.

Författare: Christian Behre och Mikael Carlsson.
Omslag: Johan Lindgren.