motion

Att cykla – det är det som Hisingens Cykelklubb går ut på. Och cyklar gör vi. Ibland långt, ibland brant, ibland snabbt – men alltid njutningsfullt. Vi prioriterar säkerheten när vi är ute och cyklar, vi har ett antal fartgrupper där vi kör i grupp som är mycket socialt. För att vi skall köra säkert på våra vägar tillsammans så är det mycket viktigt för alla att du har varit med på en av våra introrundor innan du börjar cykla med oss på våra rundor! På den här avdelningen kan du läsa om våra olika sorters träningsrundor.

 

Motion för alla cyklister

Introrundor

Ett antal gånger på hösten men framför allt på våren har vi introrundor för dig som är osäker på hur det går till att cykla i grupp. Där går vi i lugn och ro igenom grunderna så att du utan oro kan följa med på de vanliga rundorna nästa gång. Läs mer

Lånecyklar racer

Vi har lånecyklar som det går att boka och cykla med på våra motions och introrundor från klubblokalen om du är nyfiken på hur det är att cykla i grupp men ej ännu inte har skaffat en egen cykel. Bokningen görs i event på Facebook som avser rundan och principen som gäller är “först till kvarn”.

Olika sorters träning ger omväxling

För att få en så mångsidig träning som möjligt har vi olika rundor som vi växlar mellan. Läs mer om våra träningsformer

18 års åldersgräns

Åldersgränsen på våra träningspass är 18 år, om du inte har någon målsman/ansvarig vuxen som cyklar med dig på hela rundan.

Motionsrundor 2019

Generellt kör vi tre landsvägsrundor i veckan, omväxlande intervallträning och tjötrundor på vardagskvällar och distans på söndagar och många övriga röda dagar (läs mer här). De flesta veckor ser ut såhär:

Tisdagar 18:00 start från Mölndal (Södra Porten/Ericsson, Gunnebogatan 68, Mölndal)
Torsdagar 18:00 start från Klubblokalen (Hisingens Cykelklubb, Arvid Lindmansgatan 25)
Söndagar (och ev. röda dagar) start 09:00/10:00 från växlande startplatser

Vilka rundor som körs och detaljer kommer upp på söndagar för nästföljande vecka här i kalendern och som event på Facebook i gruppen ”Hisingens CK Träning” Har du Facebook ser vi gärna att du går med i gruppen och anmäler dig i eventen när du vill delta så vi kan planera bättre.

Välkomna önskar
Motionsgruppen

HCK cykelpolicy!

Eftersom vi ofta vistas ute i trafiken har vi tagit fram ett antal enkla regler och tecken som gör att vi blir betydligt säkrare, och får det trevligare ute på vägarna. Läs om vår träningspolicy.

Inför Hisingen Runt eller Västkusten Runt

För dig som tänkt cykla Hisingen Runt eller Västkusten Runt men är osäker på hur det går till att cykla på landsvägen har vi speciella “inför-rundor” som du är välkommen att delta i. Läs mer om Hisingen Runt & Västkusten Runt.

Alla skall med

Glidare eller fartfantom? På våra träningsrundor har vi fartgrupper som passar alla. Läs mer om våra fartgrupper

Inte medlem?

Eftersom vi är övertygade om att alla cyklister är trevliga är du välkommen att pröva på följa med och att cykla med oss 2-3 gånger – oavsett om du är medlem i klubben eller inte. Därefter ser vi att du blir medlem om du vill fortsätta delta i våra trevliga motionsrundor. bli medlem.