Introduktion i gruppcykling

Ett antal tillfällen på hösten men framför allt på våren har vi introrundor för dig som är osäker på hur det går till att cykla i grupp.

Nybörjare

Hisingens Cykelklubb lotsar dig genom alla termer och nyheter som du som nybörjare stöter på. Du får alla förutsättningar för att odla ditt cykelintresse.

Teori

Det startar med en teoretisk genomgång i klubblokalen på Hisingen. Där presenteras grunder och tecken som är viktiga i klungkörning. Allt för att du utan oro skall kunna följa med och cykla på de vanliga rundorna nästa gång.

Efter rundan fikar vi i vår klubblokal och besvarar frågor samt ger tips och råd angående val av utrustning eller om du kanske skall köpa en ny cykel. (Fika är en central del i Hisingens Cykelklubb och därför är det självklart att vi bjuder på detta i samband med en introrunda)

Låna cykel?

Om du inte har en racercykel men gärna vill prova på, så finns cyklar för utlåning till klubbens rundor från klubblokalen på Hisingen. Dessa är avsedda för ca:150-185 cm långa cyklister och har kombi-trampor så det funkar med vanliga skor och/eller SPD-klossar. Bokning sker genom anmälan i avsedd tråd på Facebook. (först till kvarn).

Introrundor

Så oavsett om anledningen är att förbättra hälsan, konditionen, motionen, bränna fett, minska i vikt, träning inför Hisingen Runt, Västkusten Runt eller något annat utmanande motionslopp eller personligt mål så är cykling ett fantastiskt sätt att göra detta på. Enda kravet är att du har hjälm och följer klubbens policy.
introrundor