Prova en racercykel (landsvägscykel)

Är du nyfiken på hur det är att cykla i gruppcykling men ej ännu inte har skaffat en egen cykel? Vill du uppleva Göteborg och framför allt Hisingen med dess natur på ett nytt och härligt sätt?
Om du inte har en racercykel men gärna vill prova på, ta chansen att testa en av våra lånecyklar. Att låna en cykel kostar inget så nu har du chansen att känna på en racercykel kostnadsfritt** innan du går till en cykelaffär och köper en ny cykel.

Lånecyklar

Vi har cyklar för utlåning främst till våra Introrundor från klubblokalen. Dessa är avsedda för ca:150-185 cm långa cyklister och har kombi-trampor så det funkar med vanliga skor och/eller SPD-klossar*. Bokning sker genom anmälan i avsedd tråd på vår Facebooksida (först till kvarn).

Du som vill prova kom en kvart före starten på rundan så att vi kan ställa in höjden på sadel samt att du hinner bekanta dig med växlar och bromsar. De mindre cyklarna (3st) har Campagnolo som komponenter och de större (3st) har Shimano.

lånecyklar

Lånecyklarna

3st Wilier Triestina utrustade med Campagnolo Xenon komponenter (9-delat) avsedda för personer mellan 150-170cm
1st Columbus Pinta utrustad med Shimano 105 komponenter (10-delat) avsedda för personer mellan 170-185cm
1st Columbus Poggio utrustad med Shimano Tiagra komponenter (10-delat) avsedda för personer mellan 170-185cm
1st Boardman utrustad med Shimano 105 komponenter (10-delat) avsedda för personer mellan 170-185cm
Samtliga cyklar har aluminiumram, kolfibergaffel, bockstyre och handbroms (ej fotbroms).

* = samma “klossar” som oftast finns på mountainbikecyklar och spinningscyklar.
** = Försäkring ingår ej i cykellånet.

Vi har ingen cykeluthyrning men det går bra att nyttja våra lånecyklar i samband med rundor som utgår från Klubblokalen.