fartgrupperEftersom vi har alla typer av cyklister i klubben och ändå har ambitionen att alla skall kunna följa med på våra rundor så brukar vi cykla i olika fartgrupper. Vi håller ihop gruppen och lämnar aldrig en cykelkamrat.

Fartgrupper

Lugn (Latte)

Lugna gruppen är för dig som vill ta det lite mer lugnt och stilla eller inte cyklat i grupp tidigare (ca 20-25 km/h). Vi siktar mer in oss på att ha det trevligt på rundan, men samtidigt få en bra träning. Det händer att vi kör en aning kortare runda än övriga grupper.

Medel (Cappuccino)

Här håller vi normalt en snitthastighet på runt 25-28 km/h. Ambitionsmässigt så följer vi de riktlinjer som finns för rundan.

Snabb (Macchiato)

I den snabbare gruppen samlas våra vana cyklister som gärna cyklar snabbare. Hastigheten på rundorna brukar cykla i cirka 29 km/h och deltagarna är vana att cykla i klunga.

Snabbare (Espresso)

Är du van cyklist som gärna cyklar lite snabbare så kör röda gruppen 30+

Vilka fartgrupper finns?

Vilka fartgrupper som finns på respektive runda bestäms dels av rundans karaktär, vilka cyklister som följer med och antalet ledare. Dock finns det alltid en lugn grupp.

Vilken grupp passar jag i?

Om du brukar cykla ensam och tycker att snitthastigheterna låter orealistiskt höga så får du tänka på att det är betydligt enklare att cykla i grupp än att cykla ensam. När du cyklar i grupp sparar man upp till 60% av energin jämfört med om du cyklar själv.

Är du nybörjare är det lugna gruppen som du skall hänga med i de första rundorna. Känner du att du vill köra snabbare sedan är det bara att hänga med i nån av de andra grupperna. Du är givetvis också välkommen att följa med på nån av våra introduktionsrundor under året.

Oavsett fartgrupp är det ledarens ansvar att ingen blir frånåkt och upprätthåller klubbens ledarpolicy.