Svenska Cykelmässan 3-5 mars

Hisingens Cykelklubb kommer vara representerade på Cykelmässan i Göteborg 3-5 mars. Där kommer vi besvara frågor om vår verksamhet samt informera om våra motionslopp Hisingen Runt och Västkusten Runt. Vi kommer posta nyheter som rör mässan så du lätt kan få ett smakprov på vad som kommer erbjudas. Först ut är nyheten att Emma Johansson kommer till mässan.

EMMA JOHANSSON TILL SVENSKA CYKELMÄSSAN

Emma Johansson är en av Sveriges absolut bästa cyklister genom tiderna. Nu är det klart att hon är på plats under Svenska Cykelmässan i Göteborg 3-5 mars. Där kommer hon att berätta om vägen till toppen och om framtiden, träffa besökare och njuta av en fullmatad mässa som samlar Cykelsverige.

Emma Johansson på cykelmässan– Det är en fantastisk resa jag har fått vara med om. Den berättelsen vill jag gärna dela med mig av och inspirera fler att satsa på cyklingen, oavsett nivå och disciplin. Det behövs fler unga inom sporten, inte minst tjejer, och jag tror att mina erfarenheter kan ge både vägledning och en knuff i rätt riktning. Svenska Cykelmässan är ett unikt tillfälle för att mötas och nå ut, säger Emma Johansson.

Emma Johanssons karriär är makalös. Först som framgångsrik mountainbikecyklist med flera SM-guld på meritlistan. Efter övergången till landsvägscykling kom de verkligt stora internationella framgångarna – med OS-silvret i linjelopp i Peking 2008 och nu senast i Rio som två höjdpunkter.
Beslutet att trappa ner tävlingskarriären kommer efter ett av hennes mest framgångsrika år. Förutom OS-framgången i Rio toppade Emma Johansson också UCI:s ranking efter segern i Baskien runt i våras.

Emma Johansson kommer att fortsätta i laget Wiggle High5 Pro Cycling under det kommande året, men delvis i en ny roll.
– Jag kommer i första hand vara en mentor för de andra cyklisterna, där jag stöttar och bidrar med erfarenhet och kunskap till de yngre i laget. Jag kommer också att fungera som en länk mellan ryttarna och ledarna. Visst kan jag fortfarande tävla för laget, men det kommer i så fall inte att vara på den allra högsta nivån, säger Emma Johansson.

Emma Johansson inviger Svenska Cykelmässan på fredagen den 3 mars och håller spännande föredrag och möter publiken under hela helgen – Sveriges stora cykelfest!

Meriter

2 OS-silver linjelopp
1 VM-silver linjelopp
2 VM-brons linjelopp
1 VM-silver lagtempo
1 VM-brons lagtempo

Om Svenska cykelmässan

Svenska Cykelmässan samlar hela den svenska cykelbranschen. 3-5 mars öppnar portarna till Svenska mässan i Göteborg och bjuder på det mesta och bästa av Cykelsverige. På Svenska cykelmässan finns de senaste och trendigaste cyklarna, prylarna och kläderna. Den kommer också att fyllas av inspirerande föredrag med namnkunniga profiler, spektakulära events, utställningar och prova-på-aktiviteter.

Du kommer väl?