Tävlingsträning för tjejer

Träningsform: Tävlingsträning för tjejer

Efter premiärsuccen med linjeloppsträningen för tjejer kör nu HCK ytterligare ett tillfälle. Den här gången kommer vi att köra ner till Fjärås Bräcka och köra en kortare rundbana ett antal varv, typ GP-lopp. Man väljer själv hur många varv man vill köra, vi kan dela in oss i lite olika klasser om så önskas. Vi kör tillsammans till och från Fjärås.

Syfet är att så många tjejer som möjligt ska få chansen att smygpröva hur det kan vara att tävla på landsväg, utan hets och stress. Målet är att samla så många damer som möjligt, för att fler ska få testa hur det är att köra i en stor klunga på samma villkor, och för att få prova på hur det är att attackera. Däremot kommer vi inte att bry oss om någon resultatlista.

ALLA är välkomna, såväl motionärer som redan licensierade tjejer. Ambitionen är att fler tjejer ska inse hur kul det är att tävla, så att damklungan på sikt kan växa. Men man är givetvis välkommen oavsett eventuella tävlingsplaner. Vi har inga krav på vilka farter man brukar cykla i, men man behöver ha vana av att köra i klunga (av särkerhetsskäl), t.ex. från HCK ordinarie träningar.

På denna träning får du vara med oavsett om du är medlem. Om du i alla fall vill vara en del av vårt stora härliga gäng, Klicka här för att bli medlem.

tävlingsträning tjejer