Vansbro Bianchi 120

12 mil naturupplevelse på cykel

För andra året i rad genomförs motionsloppet på cykel, Vansbro Bianchi 120, i samband med Vansbrosimningens evenemangsvecka. Loppet startade som ett samarbete mellan Vansbrosimningen och Monark Exercise AB i Vansbro.

– Idén kom vi gemensamt fram till under våra diskussioner om att samarbeta i någon form. Vi har känt att vi behöver komplettera våra simlopp med andra lopp för att motsvara förväntningarna från våra deltagare, berättar Jan Palander, Vansbrosimningens generalsekreterare.

För första gången spänner Vansbrosimningens program över två helger. Vansbro Triathlon och motionsloppet på cykel, Vansbro Bianchi 120, inleder Vansbroveckan 28-29 juni 2014. Simloppen avgörs helgen därpå 4-6 juli.

Givetvis förknippas Vansbro mycket med Vansbrosimningen, men även cykel har en lång och gedigen historia på orten. Cykeltillverkande företaget CH Kroon bildades i Vansbro redan 1917 och blev dotterbolag inom Monark-Crescent under 1960-talet. Idag är Monark Exercise världsledande på ergometercyklar och marknadsledande i Skandinavien på transportcyklar. Monark Exercise ingår i Grimaldi Industri Group och är också agenter för Bianchi i Sverige och Europa.

12 mil naturskön bana
Vansbro Bianchi 120 cyklas i naturskön miljö på landsväg i omväxlande terräng, varvat med bländande vyer. Banan är 12 mil och går via Vansbro och Ludvika kommuns byar Grånäs, Nås, Lindesnäs, Fredriksberg, Laxtjärn och Eldforsen innan cyklisterna vänder tillbaka mot målet i centrala Vansbro. Vansbro Bianchi 120 är helt och hållet ett motionslopp, men alla deltagare blir tilldelade ett tidtagningschip och får en registrerad tid.

Tanken har varit att hitta en sträcka som är en lagom utmaning och det tycker vi att vi har lyckats med, att loppet sedan går genom unik natur där man nästan får känslan av att cykla i skogen fast man är längs landsvägarna gör det hela ännu bättre, säger Mats Hermansson marknadschef och produktansvarig på Monark Exercise.

Vansbro Bianchi 120

Datum: 29 juni 2014 i Vansbro
Start: start mellan klockan 10.00–11.00
Längd: 12 mil, landsvägscykel
Anmälan: www.vansbrosimningen.se
Hela programmet för Vansbrosimningens lopp 2014: www.vansbrosimningen.se/loppen
Är du medlem i Hisingens Cykelklubb får du 20% rabatt på anmälningsavgiften, läs mer här hur du går tillväga.

Fakta i korthet
* 12 mil på landsväg
* Tidtagning med chip
* Tre depåer serveras dryck, bullar och frukt, samt möjlighet till cykelservice
* Alla som slutför loppet får medalj
* Utrymmen för dusch och omklädning finns i anslutning till start/mål
* Mat serveras efter loppet

Vansbro Bianchi 120

Foto: Adam Palander